آخرین خبرها
خانه / مقالات / غذاهای مفید و مضر برای کلیه ها

غذاهای مفید و مضر برای کلیه ها

 

 

 

4803699510673582195

وظایف کلیه : یکی از مهمترین دستگاه گوارش که به شکل لوبیا هستند که در بدن انسان نزدیک لگن خاصره ، در طرفین ستون فقرات جا دارند و وظیفه ی آن ها جداکردن ادرار است که به وسیله ی لوله ی ناقل آن از کلیه وارد مثانه می گردد و از‌ آنجا دفع می شود.
هر کدام از آنها دارای هشتصد تا یک میلیون و دویست هزار نفرون است . هر یک از این نفرون ها کار یک فیلتر دقیق را انجام می دهند. کلیه در هر ساعت حدود ۳۰ لیتر خون را تصفیه و مواد مضر آن را دفع می کند و بقیه ی مواد مفید را برای جذب دوباره آماده می کند تا بدن انسان دچار سستی و ضعف و مسمومیت نشود.
یکی دیگر از مهم ترین کارهای کلیه ترشح دو آنزیم است یکی به نام رنین و دیگری به نام اریتروپوئتین . رنین فشار خون را زیاد می کند و به تصفیه ی آن نیز کمک می کند و آنزیم اریتروپو ئتین نیز یک کار فوق العاده حیاتی در بدن انسان انجام می دهد به گونه ای که اگر ترشح نشود و یا کم ترشح شود ، انسان دچار کم خونی حاد می شود و سلول های مغز استخوان از فعالیت باز می ایستند . سلول های مادر در مغز استخوان زمانی فعال می شوند و شروع به ساختن گلبول قرمز و پلاکت می کنند که این آنزیم حیاتی به آن ها برسد .
مهم ترین مشکل بیماران کلیوی کم خونی و کمبود گلبول قرمز است زیرا عمر گلبول های قرمز خون در انسان ۱۲۰ روز است و پس از آن گلبول های قرمز جدید جایگزین گلبول های قبلی می شود. افرادی که دچار ناراحتی های کلیوی هستند با کمبود آنزیمی که توسط الکترولیت ها فعالیت و اکنش های مختلف برای متابولیسم سلولی را تضمین می کنند مواجه اند و دچار کم خونی می شوند معمولاً این افراد دارای رنگ و روی پریده و صورتی پف آلود و همیشه دچار ضعف شدید و سرگیجه و کم اشتهایی هستند .
ترشح آنزیم اریتروپوئتین که موجب فعال شدن مغز استخوان می شود و در نهایت خون سازی صورت می گیرد ، علاوه بر این سموم موجود در خون آنان نیز توسط کلیه ها دفع می گردند و همین دو عامل نشان می دهد که افرادی که دارای کلیه ی سالم هستند ، از نشاط خاصی برخوردارند . با پیوند کلیه گرچه احتمال زنده ماندن بسیار بسیار بیشتر از دیالیز خواهد بود اما داروهایی که برای جلوگیری از پس زدن کلیه پیوندی به بیمار داده می شود ، دارای عوارض جانبی بسیار زیادی هستند.

سلامتی کلیه ها

مواد غذایی مفید برای کلیه ها

 غذاهایی که کلیه را همیشه سالم وشاداب وبا طراوت نگه می دارد عبارتند از :
آب  -البته همراه با غذا نباید مصرف شود ( حداقل ۸ ـ ۶ لیوان در روز ) سیب درختی ، کاهو ، خیار ، مغز بادام خام ، لیمو ترش تازه ، روغن زیتون ، انجیر ، برگه زردآلو ، جوانه ی گندم و عسل . ( میوه جات ذکر شده باید به طور کامل و همراه با پوست و دانه های آن ها خورده شوند ) آلبالو- فلوس-  عرق خار شتر – خارخاسک- سبزیجات – تحرک و پیاده روی- نان جو- آش جو- تلبینه
مواد غذایی مضر برای کلیه ها : چای فوق العاده برای کلیه مضر است و علت آن تحریک بیش از حد سلول های اپی تلیال کلیه و در نتیجه وادار کردن آن به کار مداوم و طاقت فرساست ، سرخ کردنی ها ، ادویه جات تند ، شیرینی جات قنادی ، غذاهای ساندویچی و نوشیدن مایعات همراه با غذا ، نوشابه ، آب یخ به خصوص در زمانی که بدن انسان عرق کرده است ، ترشی جات سرکه ای بازار، شور ، نمک زیاد ، غذاهای چرب و پرحجم ، نان خامه ای ، ماست ، گوشت اردک ، غذاهای خارج از منزل ، به ویژه غذای طبخ شده در ساندویچ فروشی ها مانند پیتزا ، سوسیس ، کالباس و انواع سس و مواد تند و تیز .

 

(ملاحظه):

پرهیز از غذاهای  مضر برای کلیه ومصرف غذاهای مفید  علاوه بر اینکه موجب پیشگیری از انواع بیماریهای کلیوی می شود؛  بلکه رعایت آنها  به مرورموجب بر طرف شدن  بسیاری از بیمارها ی کلیه  از قبیل دفع پروتیین بلا بودن کراتنین و…. نیز میشود  به اذ ن الله

منبع : کتاب ۱۵ روز تا سلامتی استاد خدادادی  با  اندکی اضافه

درباره‌ی طب نبوی

حیدر رحمانپور متولد1345 لیسانس زبان و ادبیات عرب پژوهشگر طب نبوی ، مشاور تغذیه قرآنی دارای گواهینامه طب سنتی وکارور گیاهان دارویی . عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران

۴ نظر

  1. باتشکرازبنامه های مفید شما
    آیاشربت متادون یاقرص متادون ودرنهایت تریاک برای کلیه هامضرند با تشکر

  2. با سلام . آیا پودرهای مکمل غذایی مثل وی ام پروتئین نیز برای کلیه میتواند مضر باشد؟

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد


+ نُه = 14

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

بالا