آخرین خبرها
خانه / گوناگون / غذاهای مفید و مضر برای کبد

غذاهای مفید و مضر برای کبد

کبد :
کبد در سمت راست سینه زیر دنده ها قرار دارد و بزرگترین غده موجود در بدن انسان است که در خانم ها کوچکتر از آقایان است به گونه ای که وزن آن در آقایان حدود ۳/۱ کیلوگرم تا ۵/۱ کیلوگرم و در خانم ها حدود ۳/۱ کیلوگرم است .
کبد از نشانه های خداوند در وجود انسان است . همه ی غذاهایی که انسان میل می کند از طریق معده وارد روده شده و جذب سیستم لنف می گردد و در نهایت وارد سیستم گردش خون می شود . خون موجود در عروق انسان از طریق سه رگ ورودی به کبد وارد می شود . در آنجا آنزیم هایی ساخته و به مواد غذایی افزوده می شود . غذاهای موجود در آن توسط کبد بررسی شده و به مواد مفید برای اندام ها اجازه ی عبور داده می شود و موادی که مضر تشخیص داده شوند و در کبد باقی می مانند.
از شگفتی های کبد این است که : مجهز به سلول هایی است به نام کوپفر که وظیفه ی آن ها در صورت سالم بودن ، بیگانه خواری است و از دیگر وظایفش این است که قند را به صورت گلیکوژن و آهن را به صورت فریتین ذخیره می کند و در موقع نیاز در اختیار بدن قرار می دهد . کبد به دو علت مرکز غم است :
۱-هنگامی که مواد غذایی کافی از طریق کبد عبور نکند و به سلول ها نرسد ، سلول ها دچار کمبود می شوند و نمی توانند کار خود را به خوبی انجام دهند و همین امر موجب غم و اندوه در انسان می گردد .
۲- مهم ترین عاملی که موجب غم و اندوه انسان می شود تجمّع مواد غذایی زائد در کبد و به وجود آمدن عفونت در آن است زیرا بر اثر تجمع مواد غذایی و به حالت سکون درآمدن آن ها موجب گندیدگی و فساد می شود و این خود عامل بزرگی برای غم و اندوه است .
زندگی بدون کبد امکان پذیر نیست و مرگ انسان حتمی است و با حفظ سلامتی کبد ، سلامت انسان تنظیم می گردد .index.jpg1
موادغذایی مضر برای کبد : چای ، شیرینی جات قنادی ، سرخ کردنی ، پرخوری ، غذاهای چرب و پرحجم ، ماست ، نوشابه ، آب یخ ، تخم مرغ ، شوری ، نمک زیاد ، ترشی جات سرکه ، فلفل و ادویه جات تند به مقدار زیاد ، سیر زیاد ، غذاهای ساندویچ فروشی ها ، غذاهای فریز شده ، غذاهای زودپز شده ، سس ، رب ، بادمجان زیاد ، نوشیدن مایعات همراه با غذا و بلافاصله بعد از آن تنقلات مصنوعی ، آجیل شور ، خرده خرده غذا خوردن ، یعنی اینکه دهان پیوسته بجنبد ، ماکارونی ، آش رشته ، انواع دخانیات ، عصبی شدن و حرص خوردن ، یبوست مزاج ، تنبلی و عدم فعالیت فیزیکی ، خواب زیاد ، تند و سریع غذا خوردن و گوشت زیاد. کبد عضو فوق العاده مفیدی است که حتی یا کم ترین غم و اندوه آزرده شده و آنزیم های sgpt و sgot به سرعت ترشح شده و زیاد می شوند و همچنین آنزیم ldh خون که ازدیاد آن بسیار خطرناک است که خوردن ماست به خاطر داشتن اسید لاکتیک فراوان این آنزیم را افزایش می دهد .
مواد غذایی مفید برای کبد: انواع میوه جات ، سبزیجات به خصوص کاهو و خیار و هویج ، روغن زیتون ، انار و شاه توت ( ضد هپاتیت ) که اثر معجزه آسایی روی کبد دارند . انواع بذرهای ملیّن از قبیل خاکشیر ، اسفرزه ، بارهنگ ، تخم ریحان و تخم شربتی ، بالنگو ، شیرخشت ، ترنجبین ، فلوس به مقدار کم ، سوپ جو ، آش جو ، نان جو به خصوص نان جوی دو سر و نوشیدن روزانه حداقل شش لیوان آب خنک نیم ساعت قبل و دو ساعت و نیم بعد از غذا ، سالاد فصل همراه با لیموترش تازه و روغن زیتون قبل از غذا ، زرشک و آب زرشک عسل ، کشمش ، توت ، انجیر ، برگه هلو و برگه زردآلو ، کدو خورشتی کدو حلوایی ، کنجد ، اسطوخودوس ، بادرنجبویه ، کاسنی ، آب مرکبات ، مغز بادام خام .

منبع: کتاب ۱۵ روز تا سلامتی استاد جمشد خدادی

درباره‌ی طب نبوی

حیدر رحمانپور متولد1345 لیسانس زبان و ادبیات عرب پژوهشگر طب نبوی ، مشاور تغذیه قرآنی دارای گواهینامه طب سنتی وکارور گیاهان دارویی . عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران

۲ نظر

  1. سلام ممنون از مطالب خوب شما
    من میخواستم بدونم دلیل اینکه من همیشه دهنم بو میده و روی زبانم همیشه باکتری های سفید هست چیست ایا مربوط به کبد هست یا نه چون من هر دو انزیم کبدم بالا هست ممنون میشم راهمایی بفرمایید

    • هو الشافی
      بوی بد دهان عمدتا دو علت دارد: ۱- مشکلات دهان ولثه۲- ناراحتی معده خصوصا یبوست و کار نکردن شکم. اگر یکی از این دو وجود دارد بر طرف گردد. احتمال دارد دچار عفونت معده هم باشید با توجه به سفیدی زبانتان.همراه غذا و بعد از غذا مقداری سبزی نعناع وجعفری میل شود.برای رفع همه ناراحتیهایتا پیشنهاد می شود : مدتی رزیم میوه جات بگیرید. یا رژیم انگور یا رژیم آش جو و تلبینه. انار با سفیدی داخلی آن زیاد مصرف کنید. از مصرف غذاهای مضر پرهیز کنید . غذاهای مفید برای کبد بیشتر مصرف شود و ازمضر کبد بپرهیزید

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد


هشت + 7 =

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

بالا