آخرین خبرها
خانه / صفحه اصلی / تغذیه ناسالم بلای جان مردم!!! ( پژوهشی پیرامون غذاهای صنعتی)(۲ )

تغذیه ناسالم بلای جان مردم!!! ( پژوهشی پیرامون غذاهای صنعتی)(۲ )

 

۵٫ مرغ‌های پرورشی و صنعتی

مقرون به صرفه بودن مهم‌ترین موضوعی است که برای مرغداران به عنوان یک دغدغه اساسی مطرح است و مرغداران به ناچار برای دسترسی به این امتیاز از هر روشی ممکن است استفاده کنند، به همین دلیل هر چیزی که رشد جوجه‌ها را سریع‌تر و دوره پرورش را کوتاه‌تر کند، مورد استقبال تولید کنندگان مرغ‌های صنعتی واقع می‌شود.
هر چند که امروزه دیگر از هورمون‌های استروئیدی برای رشد مرغ‌ها استفاده نمی‌شود(دست کم بنده ندیده‌ام) اما اشتباهات دیگری در مرغداری‌ها اتفاق می‌افتد که باعث می‌شود گوشت مرغ‌ها بسیار ناسالم و بیماری زا باشد و ارزش غذایی مفید خود را از دست بدهد.
در طب ایرانی اعتقاد بر این است که خصلت‌ها و خصوصیات آنچه می‌خوریم به ویژه در مورد گوشت‌ها، بر خصلت‌ها و خصوصیات بدن ما تأثیر می‌گذارد، به عبارت دیگر بدن ما خصلت‌هایی مشابه خصلت‌های حیوانی که گوشت آن را می‌خوریم دریافت می‌کند و بنا بر این اعتقاد، مرغ‌های صنعتی، خصلت‌های ویژه خود را به بدن ما القاء می‌کنند. به ویژگی‌های این مرغ‌ها دقت کنید:
در نهایت تنبلی و بی حالی هستند، هیکلی چاق و خپل و پف کرده دارند، از چالاکی و توان حرکتی در آن‌ها اثری نیست، بسیار بی بنیه و ضعیف در برابر بیماری‌ها و ویروس‌ها هستند و به سرعت بیمار می‌شوند. گوشت و رگ و پی و استخوان‌های آن‌ها بسیار سست است و به آسانی متلاشی می‌شود و … و دقیقاً این خصلت‌ها را در مصرف کنندگان خود نیز به وجود می‌آورند. همانطور که به واقع در مردم نسل امروز چنین خصلت‌هایی را به وفور مشاهده می‌کنیم. اگر توجه کنید متوجه می شوید که اغلب سرطان ها در بافت های سست و غیرمقاوم رشد می کنند، وقتی بدن کودک ما از همان ابتدا با گوشت مرغی که بدین سان سست و بی حال رشد کرده شکل بگیرد طبعاً نسل بعدی ما نسبت به انواع بیماری ها غیر مقاوم تر خواهد بود. مطلبی که امروز در نسل جدید کاملاً و بوضوح قابل مشاهده می باشد. گوشتی که به دلایل اقتصادی در مدت کوتاهی شکل گرفته قوام لازم را برای تحکیم بدن نسل جدید ما ندارد.
دلایل این همه ناسالمی به قرار زیر است:
• اصلاح نژاد باعث شده که مرغ‌های صنعتی، ژنتیک با مزاجی بلغمی یعنی سرد و تنبل، پرخور، کُند و چاق پیدا کنند و در بدن انسان موجب تولید اخلاط سرد و غلیظ و رسوبات بلغمی و سودا می‌گردند، به همین دلیل است که افرادی که به وفور از این نوع گوشت استفاده می‌کنند معمولاً چاق و پف آلود و در عین حال کسل و کُند و بی بنیه هستند.
• جوجه‌ها در مرغداری به دلیل فضای کمی که در اختیار دارند، تحرکی بسیار کمتر از پرندگان طبیعی دارند و این عدم تحرک باعث تجمع مواد زائد و سموم متابولیکی در بدن حیوان می‌گردد.
• مرغ‌های صنعتی تقریباً هیچ گاه ساعت خواب ندارند. به این دلیل که ۲۴ ساعته وادار به خوردن و چاق شدن شوند، همواره چراغ‌های مرغداری‌ها روشن است تا مرغ‌ها مداوم غذا بخورند و زودتر چاق شوند. در حالی که بسیاری از فعالیت‌های متابولیکی، هورمونی و ایجاد تعادل در اخلاط بدن در اثر خواب عمیق با مدت زمان کافی امکان پذیر است و نخوابیدن جوجه در مرغداری‌ها نقش به سزایی در رشد نامتعادل بافت‌ها و تجمع سموم و عدم تعادل مزاجی مرغ‌ها دارد.
• استفاده وسیع از آنتی بیوتیک‌ها و داروهای دیگر به منظور پیشگیری از تلفات ناشی از بیماری‌های عفونی، یکی دیگر از عواملی است که باعث آلوده شدن و ناسالم شدن گوشت طیور می‌شود.
• خوراک طیور در مرغداری‌ها عاری از هر گونه مواد غذایی زنده و تازه است. سبزیجات، دانه‌های تازه، موجودات زنده و … که جزو جیره غذایی پرندگان در طبیعت هستند، در غذای این حیوانات یافت نمی‌شود، در نتیجه بسیاری از ریز فاکتورها، آنزیم‌ها، پادتن‌ها و مواد دارویی طبیعی در بدن این مرغ‌ها وجود ندارد. این مواد نقش مهمی در سلامت بدن حیوان ایفا می‌کنند.
• متأسفانه در برخی از مرغداری‌ها، جوجه‌های مریض و در حال مرگ که مسلّماً گوشتی آلوده به بیماری و عوارض بیماری دارند ذبح شده و تحت عنوان جوجه کبابی یا اکبر جوجه‌ای روانه بازار و به ویژه رستوران‌ها می‌شوند. حتی با لاشه مرغ‌های مرده در اثر بیماری نیز چنین کاری انجام می‌شود.
۶. کنسروها:

از آنجا که در فرآیند کنسرو سازی، از مواد شیمیایی نگهدارنده و پایدار کننده استفاده می‌شود، مصرف این نوع فرآورده‌های غذایی از دیدگاه طب ایرانی جایز نیست و می‌تواند باعث بروز سرطان باشد، ضمناً احتمال ورود فلزات سنگین به داخل غذا در صورت وجود نقص در فرآیند کنسرو سازی نیز وجود دارد.
۷. آبمیوه‌های صنعتی:

بسیاری از آب میوه‌های بسته بندی شده در ایران، در واقع فقط آب و مواد شیمیایی شبیه آبمیوه هستند. ترکیبی از رنگ‌های شیمیایی و مواد مصنوعی دارای طعم مشابه میوه مورد نظر به همراه شکر یا ساخارین و به دنبال آن مواد نگهدارنده و … به عنوان آبمیوه صد در صد طبیعی! به بازار عرضه می‌شوند و متأسفانه هیچ سازمان و نهاد و قانونی برای جلوگیری از این کلاهبرداری و دروغ گویی آشکار در ایران وجود ندارد، شرکت‌هایی هم که واقعاً از آبمیوه واقعی در محصولات خود بهره می‌برند، باز هم مطابق روال معمول از مواد خطرناکی چون نگهدارنده‌ها، اسید سیتریک، اسانس و پایدار کننده‌ها در محصولات خود استفاده می‌کنند تا از فرآیند تغییر رنگ و تجزیه خود به خودی(اتولیز) و فساد آبمیوه‌ها جلوگیری کنند. علاوه بر آن شیرین کننده‌های مصنوعی مانند اسپارتام که مولد سرطان به ویژه سرطان مغز است در آبمیوه‌های صنعتی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
۸٫ چیپس:

یک خوراکی بسیار مضر و خطرناک و مولد سرطان و بیماری‌های مزمن زمین گیر کننده است که متأسفانه با مجوز وزارت بهداشت و با تبلیغ و ترویج فراوان در نسل جوان رواج فراوان یافته است و هر روزه قربانیان زیادی را به کام بیماری‌ها فرو می‌برد.
یکی از انواع چیپس که بیش از همه رواج دارد، چیپس سیب زمینی با طعم‌های مختلف است. خود سیب زمینی چندان از نظر طب ایرانی خوراکی مفید و مورد تأییدی نیست. حال این خوراکی کم ارزش در روغن صنعتی که پیش‌تر گفته شد عوارض فاجعه بار دارد با حرارت بسیار بالا سرخ می‌شود که خود عمل سرخ کردن نیز موجب سرطان‌زا شدن و مضرتر شدن سیب زمینی می‌گردد. علاوه بر آن، مواد افزودنی که به این خوراکی ناسالم اضافه می‌شود اوضاع را وخیم‌تر می‌کند. حتی در تحقیقات اروپائیان هم اثبات شده که در سیب زمینی و مواد غذایی نشاسته دار هنگام سرخ شدن، از تجزیه ناقص نشاسته ماده‌ای به نام آکریلامید تشکیل می‌شود که چندین برابر از سیانور سمّی‌تر است و خاصیت سرطان‌زایی شدید دارد.
معمولاً افرادی که سیب زمینی سرخ شده و چیپس مصرف می‌کنند، سودای سوخته فراوانی را در کبد و بافت‌های بدن خود ذخیره می‌کنند و غالباً پوست این افراد دارای بثورات است.
هیدروکسی انیزول بوتیلتید (BHA) و هیدروکسی تولوئن بوتیلتید (BHT) آنتی اکسیدان‌هایی هستند که در تهیه چیپس و روغن‌های مایع استفاده می‌شوند و خطر سرطان‌زایی آن‌ها روی موش‌ها اثبات شده است. (pardisnews.com)
۹٫ پفک:

این خوراکی ناسالم هم که باز با تأیید وزارت بهداشت و تبلیغات روز افزون به ویژه در بین کودکان ترویج می‌شود، عوارض و عواقب وخیمی را به جامعه انسانی هدیه کرده است. رنگ‌های مصنوعی، شیوه پخت، پنیر پخته و ترکیب آن با نشاسته و سایر موارد از جمله دلایل مضر بودن این ماده است. علاوه بر آن این ماده کم ارزش غذایی با جذابیت خاص خود، اشتهای کودکان را به خود مشغول کرده و معده کودکان را پر می‌کند و جایگزین غذای سالم و طبیعی می‌شود؛ حاصل این اتفاق کودکان چاق و بیمار است که امروزه بسیار مشاهده می‌کنیم. علاوه بر آن پفک، احتمال ناباروری و عقیمی را در جوانان افزایش می‌دهد..

۱۰٫بیسکوییت و کیک:

در ساختار بیسکوییت و کیک‌های صنعتی از تعداد زیادی مواد مضر و خطرناک استفاده می‌شود. علاوه بر روغن‌های صنعتی که پیش‌تر مضرات آن گفته شد، طیف وسیعی از مواد شیمیایی و اسانس به عنوان طعم دهنده و عطر دهنده و مواد مختلفی مانند امولسیفایرها برای تُردی، نرم شدن، پف کردن و … و حتی به گفته شاهدان عینی آمونیاک که یکی از مواد موجود در ادرار انسان است به طور مجاز برای بهبود کیفیت فیزیکی به کیک‌ها و … افزوده می‌شود.
اسپارتام یکی دیگر از مواد شیمیایی زیان آوری است که در صنایع غذایی کاربرد دارد و به صورت بسیار وسیع در مرباها، کیک و بیسکوییت، آبمیوه‌ها، نوشمک، بستنی و … به کار می‌رود. اسپارتام نوعی شیرین کننده مصنوعی است که خطر سرطان زایی آن به ویژه در بافت مغزی به اثبات رسیده است و به دلیل مقرون به صرفه بودن بسیار مورد علاقه کارخانه داران صنایع غذایی است.
۱۱٫ شکلات‌ها:

شکلات واقعی که در منزل تهیه می‌شود ترکیبی است از کاکائو، کره حیوانی، شیر، تخم‌مرغ، شکر و ترکیبات مشابه که به خودی خود و به طور عمومی مضر نیستند و حداقل این که کمتر مضرّ هستند حتی در برخی شرایط فواید و منافعی هم دارند، اما وقتی همین شکلات در کارخانه تولید می‌شود وضع کاملاً متفاوت است. دیگر از کره حیوانی مرغوب و تخم مرغ و شیر طبیعی و امثال آن خبری نیست و جای آن‌ها را مارگارین، پارافین، شیر خشک‌های کاملاً غیر استاندارد و ارزان‌ترین و بی کیفیت‌ترین مواد موجود در بازار پر می‌کند.
پارافین جامد (که یک فرآورده نفتی است) بخش اصلی شکلات‌ها را تشکیل می‌دهد و در شکل مرغوب‌تر، مارگارین که همان روغن نباتی با درجه بیماری‌زایی بیشتر است به کار می‌رود. علاوه بر این‌ها، اسانس‌ها و طعم دهنده‌های شیمیایی، شیرین کننده اسپارتام، پروتئین‌های مصنوعی مانند لیتین و … در ترکیب شکلات‌های صنعتی وجود دارند که همگی زیان آور و بیماری زا هستند. مصرف این نوع شکلات‌ها باعث تولید سودای سوخته یا سودای گرم و نوعی دیگر از سودا که به وسیله یکی از اساتید طب ایرانی به سودای صنعتی موسوم شده است می‌شود و از انباشت این نوع سودا در بدن، انواع بیماری‌های خود ایمنی از جمله پسوریازیس، MS، لیکن پلان، دیابت و … همچنین انواع سرطان‌ها شکل می‌گیرد.
۱۲٫ مارگارین (لکه ننگ تاریخ صنایع غذایی):

یکی از جنایت‌هایی که صنعت غذایی اروپا در حق سلامتی انسان کرده است تولید مارگارین یا کره گیاهی است. در دهه گذشته مصرف این نوع کره در ایران آنچنان ترویج شد که ناخودآگاه تصور می‌شد که نعوذُ باا… خداوند و دستگاه عظیم خلقت با تولید کره طبیعی دچار خطایی بزرگ شده و سلامتی بشر را به خطر انداخته، اما اروپائیان با یافته‌های علمی خود و اختراع مارگارین جلوی این اشتباه را گرفته و بالاخره پس از میلیون‌ها سال کره سالم را کشف کرده‌اند!!! اما دیری نگذشت که تجربه و مطالعه افراد بی طرف، فاجعه بار بودن مصرف این ماده سمّی را آشکار کرد.
(خوش بود گر محک تجربه آید به میان تا سیه روی شود هر که در او غش باشد!)
امروزه مصرف این کره‌ها بهتدریج در حال منسوخ شدن است، اما هنوز و متأسفانه باز هم با حمایت خود وزارت بهداشت، این ماده مضر در صنایع غذایی در ساخت شکلات‌ها، شیرینی سازی و … حتی در رستوران‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. کره‌های گیاهی در واقع همان روغن‌های نباتی جامد هیدروژنه هستند که با افزودن مواد جدیدی مانند اسانس‌های شیمیایی، امولسیفایر، شیر خشک و سایر مواد مصنوعی، حالتی شبیه به کره حیوانی به خود می‌گیرند، به عبارت دیگر عوارض و مضرّات خود روغن نباتی جامد به همراه مضرات تمام مواد شیمیایی و مصنوعی افزوده شده و دستکاری‌های صنعتی دیگر را در خود دارند.
۱۳٫ لواشک‌ها و ترشک‌های صنعتی:

اغلب از نامرغوب‌ترین و ارزان‌ترین مواد مانند میوه‌های دور ریز، فاسد شده و کرم زده بازار و حتی مواد اولیه نامربوط مانند سیب زمینی و … تشکیل شده و به آن‌ها انواع رنگ مصنوعی، اسید سیتریک (جوهر لیمو)، اسانس و … اضافه می‌شود.
۱۴٫ نوشیدنی‌های صنعتی:

مانند انواع کافی میکس‌ها، کاپوچینو و … چه به صورت پودر و چه به صورت بسته بندی پاکتی، همگی از مواد مصنوعی، امولسیفایر، شیر خشک و خامه مصنوعی تشکیل شده که همگی مولد سودای سوخته و سودای صنعتی در بدن هستند. نوشیدنی‌های انرژی‌زا و انواع نوشیدنی‌های بسته بندی یا پودرهای شربت آماده نیز از مواد خطرناک و سرطان‌زا مانند اسپارتام، رنگ و اسانس مصنوعی و مواد سنتتیک آزمایشگاهی تشکیل شده که در دراز مدت بدن را دستخوش عدم اعتدال مزاج و تجمع مواد صنعتی در کبد و سایر بافت‌ها می‌کنند. همچنین نوشابه‌های گازدار که آکنده از مواد سرطان‌زا و شیرین کننده‌های مصنوعی و همچنین مقدار زیادی کافئین هستند که عوارض و خطرات آن‌ها بر اهل عالم پوشیده نیست.
۱۵٫ غذاهای آماده:

خوراکی‌های آماده بسته بندی شده مانند الویه، سالاد اندونزی، ساندویچ‌ها، خورشت‌های آماده و … دارای خاصیت فساد پذیری بالا و نان مخصوص ساندویچ و مواد افزودنی و سس بسیار مضرّ می‌باشند.
۱۶٫ سس:

در ساخت انواع سس‌های صنعتی از مواد نگهدارنده شیمیایی خطرناکی مانند سوربات پتاسیم استفاده می‌شود. به علاوه، استابلایزرها و امولسیفایر برای بهبود حالت فیزیکی و افزایش غلظت ظاهری به آن افزوده می‌شود. سس مایونز و مشتقات آن، حاوی مقدار زیادی روغن مایع است که عوارض آن را چند برابر می‌کند. فراموش نکنید که تخم مرغ (که یکی از اجزای مهم سس‌های مایونز است) بسیار فساد پذیر است و در دمای معمولی طی چند ساعت به محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها تبدیل می‌شود. اگر سس مایونز در منزل با روغن زیتون تازه و طبیعی و بدون مواد شیمیایی تهیه شود، طب ایرانی چندان مخالف آن نیست، مشروط بر این که در شرایط مناسب مزاجی و همراه با خوراکی‌های سازگار و مصلحات مصرف شود.
۱۷٫ ماکارونی:

این فرآورده غذایی مطابق داستان‌های قدیمی، اولین بار در چین به طور اتفاقی از رشته‌های خشک شده که از آرد گندم تهیه شده بودند به وجود آمد و سپس توسط یک تاجر ایتالیایی به اروپا راه یافت و در ساختار آن تغییرات کلی به وجود آمد تا به صورت امروزی رسید.
ترکیب اصلی این ماده آرد گندمو تخم مرغ است و به طور سنتی تا چند دهه پیش با روش‌های خانگی در کشورهای اروپایی ساخته می‌شد. امروزه این مواد غذایی در کارخانجات مدرن و با روش‌های صنعتی تولید می‌شود.
تا زمانی که ماکارونی و به طور کل خانواده پاستاها (لازانیا، اسپاگتی و …) به طور ارگانیک و طبیعی از آرد گندم و تخم مرغ خالص تهیه شوند و به صورت تازه مورد استفاده قرار گیرند، از نظر طب ایرانی تا حدی مورد قبول‌اند و چندان مشکل ساز نیستند. اما به شکل صنعتی که امروز در کارخانجات تولید می‌شوند، مشکلات زیادی را برای سلامتی ایجاد می‌کنند. یکی از دلایل این اتفاق، مواد شیمیایی و صنعتی‌ای است که به منظور بهبود حالت فیزیکی مانند: قوام، چسبندگی، فرم پذیری و … ، رنگ، طعم و بازار پسندی ماکارونی به آن اضافه می‌شود. مصرف این مواد امروزه در کارخانجات تولید ماکارونی کاملاً رایج است، هم به لحاظ افزایش کیفیت ظاهری و بازار پسندی و هم به جهت مقرون به صرفه بودن کاملاً مورد استقبال تولید کننده‌های محصولات پاستاست.
به طور کلی در محصولات پاستا از سه گروه مواد شیمیایی استفاده می‌شود:
– گروه اول بهبود دهنده‌ها یا امولسیفایرها: استرهای مونو و دی گلیسیرید صنعتی از جمله بهبود دهنده‌هایی هستند که به خمیر ماکارونی افزوده می‌شود. این مواد باعث افزایش مقاومت پخت و کاهش چسبندگی رشته‌های ماکارونی می‌گردند.
استئین هیدروکلراید موجب بهبود فرم پذیری رشته‌ها می شود. گلوتن مصنوعی باعث کش آمدن و انعطاف پذیری خمیر می‌شود.
– گروه دوم نگهدارنده‌ها (پایدار کننده‌ها): سدیم استات در ماکارونی موجب تأخیر در اکسیداسیون و فساد آرد و تثبیت سیستم امولسیونی خمیر می‌شود. همچنین ضد میکروب است و رنگ رشته‌های ماکارونی را بهبود می‌بخشد.
BHTو BHTQ(هیدروکسی تولوئن بوتیله) نیز از جمله مواد نگهدارنده‌ای هستند که به ترکیب ماکارونی افزوده می‌شود.
– گروه سوم رنگ‌ها: در بهترین و سالم‌ترین حالت از ماده شیمیایی بتاکاروتن برای ایجاد رنگ در ماکارونی استفاده می‌شود که طب ایرانی بسیار با آن مخالف است و در بدترین حالت از سایر رنگ‌های شیمیایی ارزان قیمت برای این منظور استفاده می‌شود.
از دلایل دیگر مضر بودن ماکارونی ترکیب خشک شده و تراکم خمیر و تخم مرغ است که قوام و تراکم بیشتر از حد آن باعث سختی هضم و تولید اخلاط غلیظ و سنگین در بدن می‌شود.
حال به مطلب زیر دقت کنید:
تحقیقات جدید در دانشگاه‌هی اروپا نشان می‌دهد ماکارونی خطر ابتلا به تغییرات متابولیک مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. در این مطالعه، محققان دریافتند افرادی که رشته‌های نودل و ماکارونی زیاد مصرف می‌کنند، بیشتر به بیماری‌های قلبی و دیابت دچار می‌شوند و فشارخون بالا از دیگر بیماری‌هایی است که با مصرف ماکارونی به سراغ افراد می‌آید. اتفاقات فوق به هر دلیلی که ایجاد شده باشند، این نظر طب ایرانی را تأیید می‌کنند که هرگاه دستکاری‌های مصنوعی به ویژه صنعتی و شیمیایی بر روی خوراکی‌های انسان انجام شود، آن ماده غذایی از اعتدال و طبیعت واقعی خود خارج شده و همین عدم اعتدال را به بدن انسان منتقل می‌کنند و هر چه این دستکاری‌ها بیشتر باشند، فجایع به وجود آمده از آن‌ها نیز بیشتر خواهند بود. جای دارد از مسئولین بهداشت و سلامت کشور یاد آوری کنیم که باعث شیوع بیماری‌های سیستمیک در ایران شده‌اند و ماکارونی نمونه بسیار کوچکی از آن است.
۱۸٫ آب لیموی صنعتی:

در گزارش‌هایی که گاه به گاه توسط بازرسان انجام می‌شود، خصوصاً گزارشی که سال گذشته منتشر شد، بارها بیان شده که در برخی کارخانه‌های تولید آب لیمو اصلاً لیمو وجود ندارد و آنچه تحت نام آب لیمو تولید می‌شود در واقع موادی کاملاً مصنوعی است، تولید کننده‌هایی هم که از لیموی واقعی در تولید خود استفاده می‌کنند، باز هم مواد مصنوعی، نگهدارنده و بهبود دهنده به محصولات خود اضافه می‌کنند.
۱۹٫ نمک ید دار:

در حدود یک دهه پیش مسئولین وزارت بهداشت به طور ناگهانی و طی یک اقدام ضربتی، نمک‌های سنتی که به طور رایج مورد استفاده قرار می‌گرفتند را غیر بهداشتی و مضر برای سلامتی معرفی کردند و بی‌درنگ نمک‌های تصفیه شده تبلور که به وسیله نوعی مواد شیمیایی به صورت کریستال تولید می‌شد و حاوی مقداری ید صنعتی بود، وارد بازار کردند. مسئولین وزارت بهداشت دلیل این رفتار را مقابله با آلودگی‌های میکروبی موجود در نمک‌های سنتی معرفی کردند و ید را با این توصیه به نمک‌ها افزودند که از شیوع عارضه کم کاری تیروئید جلوگیری کرده و این عارضه را ریشه‌کن کنند. اما امروز با گذشت بیش از یک دهه، سؤالی که ذهن را مشغول می‌کند این است که آیا واقعاً افزودن ید به نمک‌ها، تعداد افراد مبتلا به کم کاری تیروئید را کاهش داده است؟ ظاهراً که چنین به نظر می‌رسد. بدتر از آن این است که شواهد آماری و آمارهای غیر رسمی بیشتر نشان می‌دهند که شیوع این عارضه با شتاب فراوان در ایران رو به افزایش است و با وجود تحمیل مقدار زیادی ید در بدن مردم، تعداد بسیار زیادی از جمعیت مردم ایران مجبور به مصرف داروهای کم کاری تیروئید مانند لووتیروکسین هستند. دلیل این امر هم در تحقیقات جدید برخی دانشمندان مشخص شده است. در این تحقیقات که به طور مجزا در دانشگاه بوستون توسط دکتر الیزابت پیِرس و دانشگاه پزشکی تیان جیندر چین توسط تیم تحقیقاتی وانکی ژانگ انجام شده، بیان شده که مصرف بیش از حد یُد باعث بروز نشانه‌های کم کاری غده تیروئید می‌شود. این تحقیقات نشان می‌دهد که مقدار یُد مورد نیاز بدن در وعده‌های غذایی طبیعی انسان تأمین می‌شود و مصرف بیشتر از آن می‌تواند باعث سرکوبی غده تیروئید و ایجاد بیماری کم کاری تیروئید یا هیپوتیروئیدیسم شود. (گزارشگر: فرناز حیدری)www.jamejamonline.ir/news

 

منبع : سایت  پیک شفا

درباره‌ی طب نبوی

حیدر رحمانپور متولد1345 لیسانس زبان و ادبیات عرب پژوهشگر طب نبوی ، مشاور تغذیه قرآنی دارای گواهینامه طب سنتی وکارور گیاهان دارویی . عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران

یک نظر

  1. سلام علیکم بسیار استفاده بردیم الله جزای خیر به شما بدهد واقعا که هر چیز طبیعی بهتر از مصنوعی دست ساز بشر است اگر ما با بصیرت بنگریم ،می بینیم که مردم سرحال تر از لحاظ اعصاب و بینایی چشم و قوت بدنی بوده اند تنها با استفاده از مواد و غذاههای طبیعی ولو اینکه اندک بوده باشد.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد


8 × = شصت چهار

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

بالا