آخرین خبرها
خانه / رمضان / رمضان با طب نبوی(۳) برنامه غذایی ماه مبارک رمضان

رمضان با طب نبوی(۳) برنامه غذایی ماه مبارک رمضان

 

 

برنامه غذایی ماه مبارک رمضان
۱-افطار
رطب یا خرمimages.jpg6ا + آب :
افطارکردن با خرما سنت است وبهتر است تا شام چیز دیگری میل نشود. امااگرخواستید چیزدیگری مصرف کنید بهتر است ازشیرینی جات طبیعی مصرف نمایید :مثل عسل به صورت شربت یا انگوروکشمش یا میوه های شیرین دیگر.
 آبی که هنگام افطار می نوشید بهتراست نه زیاد گرم باشد ونه زیاد سرد(معتدل)
 سعی شود افطار وشام با هم مصرف نشود حداقل نیم ساعت بعداز افطار شام مصرف شود.
 کسانیکه به سبب دیابت (مرض قند )نمی توانند خرما مصرف کنند به جای آن شربت عسل + لیموترش تازه میل نمایند زیرا برای جذب قند عسل بدن نیاز به انسولین ندارد
 در افطار لبنیات مثل (دوغ و ماست ) مصرف نشود زیرا بسیا ر سرد میباشد و برای مغز مضر میباشدوچه بسا احساس کسالت به انسان دست دهد.
 ازمصرف قند و شکر وغذاهایی که در آن قند وشکر به کار رفته در هنگام افطاری به شدت پرهیز شود (به مقاله مضرات شیرینی جات مصنوعی در هنگام افطاری مراجعه شود )
۲- شام :
۱- حریره بادام با آرد برنج قهوه ای ،که با عسل یا شیره ی انگور یا شیره ی خرما شیرین شده باشد.
۲- نان +پنیر گوسفند (لیقوان )+سبزی +مغز گردو + چند عدد خرما یا مقداری انگور رسیده
۳- اکتفا به یک نوع غذای ساده که بخار پزیا آب پز شده باشد مانند :انواع پلوها وخورشها
۴- می توان از غذاهای گوشتی یا غذاهای دریایی نیز در وعده شام استفاده نمود اما به مقدار کم (حداکثر ۲بار در هفته )
۵-می توان از آش جو با کشک مرغوب استفاده نمود (جهت تهیه آش جو به کتاب ارمغان تندرستی استاد خدادادی مراجعه شود ) می توان از انواع سوپها نیز استفاده نمود ، برنج به مقدار کم –خوراک عدسی –گوشت و سبزی
۳- سحر:
۱- بهتر است در سحری از غذاهای گیاهی پخته یا خام استفاده نمود مثلا:سالادفصل+۲قاشق
غذا خوری جوانه گندم +لیمو ترش تازه وروغن زیتون وآن را خوب بجوید . سپس می توان مقدارکمی از غذاهای پخته گیاهی مانند پلو وخورشت گیاهی استفاده نمود . به جای گوشت درسحری می توان از قارچ استفاده نمود .
۲- مقداری میوه ومغز بادام خام یا مغز گردو و پسته و فندق وتعدادی انجیرخشک خوب جویده شود (بعد) ۲لیوان آب خنک نیز میل شود .می توان در سحری چنددانه خرما یا انجیر یا میوه های دیگر نیز تناول نمود.
۳-غذاهای حبوبات –خرما –پنیر-نان گندم سبوسدار مصرف شود .شیر ،ماست محلی –میوه وسبزیجات

(توصیه های کلی در مورد شام وسحری )
 در هنگام شام و سحری فقط از یک نوع غذا استفاده شودودر مصرف چند نوع غذا باهم خودداری شود.
 سعی شود حتما سحری میل شود ،زیرا به فرموده پیامبر (ص)درآن برکت است ونیاز تغذیه ای بدن را در طول روز تآمین می کند واز کاهش قند خون وازبی حوصلگی وخستگی وکاهش یادگیری جلوگیری می کند .
 در سحری غذاهای کم حجم مصرف شود ،سعی شود غذاهای فیبردارمصرف شود.
 مصرف سبزیجات و میوه جات هنگام سحری وشام بسیار مناسب است وکمک به دفع سموم می کند.
 در شام وسحر سعی شوداز آرد سبوسدار استفاده شود.(نانی که با ارد سبوسدار پخت شده باشد)
 در سحری از مصرف غذاهایی مثل :کوکوسبزی ،کوکو سیب زمینی ،کتلت ،گوشت سرخ کرده ،جوجه کباب ،ماهی کباب ، همچنین غذاهایی که ادویه زیاد دارند خودداری شود ،زیرا این غذاها موجب تشنگی می شوند .
 مصرف غذاهای ساندویچی وسس مایونز نیز ضرر دارد ومناسب نیست .
 جهت احساس تشنگی کمتر می توان درپایان سحری لیموترش استفاده نمود.
 در شام وسحری از مصرف غذاهای سنگین وسرخ کرده
پرهیز شود.
* بعد از مصرف سحری بلا فاصله نخوابید
* در هنگام سحری از نوشیدن چای خودداری شود زیرا مدر بوده و دفع آب بدن را زیاد می کند و موجب تشنگی می شود.
توصیه مهم
درهنگام شام وسحری از پرخوری واسراف بشدت پرهیز شود ، چون علاوه براینکه مضرات زیادی درپی دارد از برکت وفواید روزه کاسته می شود.

درباره‌ی طب نبوی

حیدر رحمانپور متولد1345 لیسانس زبان و ادبیات عرب پژوهشگر طب نبوی ، مشاور تغذیه قرآنی دارای گواهینامه طب سنتی وکارور گیاهان دارویی . عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد


× پنج = 5

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

بالا