آخرین خبرها
خانه / صفحه اصلی / تدابیر فصل تابستان

تدابیر فصل تابستان

تدابیر تابستان
• دستورات غذایی در فصل تابستان:
• یکی از نکات مهمی که در این فصل باید رعایت گردد کم کردن غذا می باشد؛ زیرا در تابستان، حرارت درون بدن به
علت گرمی هوا به سمت خارج بدن میل کرده و این امر موجب سردی دستگاه گوارش و به تبع آن ضعیف شدن
نیروی هاضمه می شود. بههمین دلیل است که بدن از هضم غذاهای غلیظ عاجز بوده و با کوچک ترین آلودگی
غذایی دچار عفونت و مسمومی تهای غذایی شدید می گردد.
• پرهیزات غذایی:
• لازم است در این فصل از غذاهای با طبیعت گرم و خشک، غذاهای تند، غذاهای سنگین و غلیظ )مثل کله پاچه(،
غذاهای بسیار شور و شیرین و چرب اجتناب شود.
• توصیه های غذایی:
• مناسب ترین غذاها در این فصل غذاهای با هضم سریع می باشند. مثلا گوشت جوجه یا بره جوان ) ۷ – ۶ ماهه( یا بز
یکساله که در پختن آن زرشک، سرکه، آب غوره، آب انار ترش و آب لیمو به کار رفته باشد مناسب است. از جمله
غذاهای مفید برای تابستان آش انار، آلو، تمرهندی، زرشک و آش سماق هستند.
• در ابتدای تابستان می توان از انواع شیرها و ماهی تازه استفاده نمود.
• استفاده از شربت ریواس، انار، لیمو، به، نارنج، تمرهندی و سکنجبین مخصوصاً سرد آنها در این فصل مفید است.
• نوشیدن آب سرد ناشتا در ماه دوم تابستان که اوج گرماست توصیه می شود.
• میوه های تازه میخوش مثل آلبالو، گیلاس، آلو، آلوچه، ریواس، توت سیاه، سیب، به، انار، خیار، خیار چنبر و هندوانه
برای این فصل مناسب می باشند.
• کاهو، اسفناج و کدو، کاسنی و خرفه از سبزیجات مناسب فصل تابستان می باشند .
• خوردن ماست و دوغ نیز در این ماه نافع است.

دفع اخلاط نامناسب:
• قی کردن در تابستان جهت تقویت هضم و دفع اخلاط معده مخصوصاً صفرا بسیار خوب
است.
• ورزش در تابستان:
• از فعالیت و ورزش بیش از حد، مخصوصاً در مقابل آفتاب و ساعات گرم روز باید پرهیز شود.
• حمام در تابستان:
• در این فصل دوش با آب سرد البته اگر مزاج و بنیه مساعدت نماید مناسب بوده و به
سلامتی انسان کمک می کند. دوش آب سرد اگر چهار ساعت بعد از غذا انجام شود موجب
تقویت هضم و قوای بدنی میگردد.
• جماع در تابستان:
• مخصوصا در اواخر تابستان باید از دفعات مکرر جماع پرهیز کرد.
• پوشش در تابستان:
• در این فصل لازم است از پوشیدن لبا سهای نایلونی پرهیز نموده و بیشتر از لبا سهای کتان
استفاده شود.
• بوییدنی های تابستان:
• استفاده از بوهای خنک مثل صندل و کافور و بنفشه و نیلوفر در این فصل مفید است.

منبع :

مقاله تدابیر فصول .نوشته غلامرضا کرد افشار. ارائه شده در دومین سمینار طب سنتی اسفند ۹۲

درباره‌ی طب نبوی

حیدر رحمانپور متولد1345 لیسانس زبان و ادبیات عرب پژوهشگر طب نبوی ، مشاور تغذیه قرآنی دارای گواهینامه طب سنتی وکارور گیاهان دارویی . عضو موسسه تحقیقات حجامت ایران

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شد


+ 8 = یازده

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

بالا